Rajčatové čatní na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové čatní na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41443 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno portské |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 130,7mg |
Vláknina | 986,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr moučkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Víno portské, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatové čatní na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Přidáme chilli koření, worcesterskou omáčku a cukr. Zakryjeme, případně mírně podlejeme a dusíme cca 30 minut. Poté propasírujeme přes cedník. |
2 | Rozpálíme máslo, osmahneme na něm mouku a přidáme rajčatový protlak. Mícháme a zahříváme do zhoustnutí. Poté vmícháme směs cibule s česnekem a přilijeme portské víno. Dle chuti dosolíme a podáváme. |