Pečená zmrzlina

0 0
Evropa
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut

Autor: Milena  Křivanová ID receptu:41444

Ingredience

125 g Cukr krupice
200 g Korpus na dort
250 g Maliny
2 ks Vaječný bílek slepičí
450 ml Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty

15% Kalorie
292kcal
Kilojoule 1 223kJ
14% Sacharidy
50g
11% Tuky
9g
9% Bílkoviny
5g
3% Sodík
62,1mg
Uhlovodany 33g
Cholesterol 24,8mg
Draslík 175,7mg
Vláknina 5g
Vitamín A 0,0mg
Vitamín B6 0,1mg
Vitamín B12 0,0mg
Vitamín C 8,5mg
Vitamín E 0,4mg
Vápník 0,0mg
Železo 0,3mg
Kompletní hodnoty

Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.

Suroviny Cukr krupice, Maliny, Vaječný bílek slepičí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.

Suroviny Korpus na dort mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Postup

1

Do mělké zapékací mísy dáme korpus. Rozložíme na něj ovoce.

2

Na ovoce navršíme zmrzlinu a dáme zmrazit, mezitím připravíme sníh.

3

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a pokračujeme

4

ve šlehání, až je sníh tuhý a lesklý.

5

Sníh nastříkáme na zmrzlinu, až ji úplně zakryjeme.

6

Okamžitě dáme péci 3-4 minuty do trouby předehřáté na 230 °C, až sníh lehce zhnědne.

Poznámka

Podáváme ihned, ozdobené malinami a jahodami.

Komentáře a hodnocení

 
 
TOPlist