Recept

Kuře na citronové šťávě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 41445

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kg Kuře
2 ks Mrkev kořen
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 265kJ
3% Sacharidy 9 g
258% Tuky 193 g
16% Sodík 323 mg
102% Bílkoviny 57 g

Kuře na citronové šťávě postup přípravy receptu:

1

Nůžkami na maso rozdělíme kuře na osm kousků a stáhneme z něho kůži. V pánvi na prudkém ohni rozehřejte olej. Vložte na pánev kuře a na mírném ohni opečeme ze všech stran. Poté přendáme kuře do mísy.

2

Do šťávy z kuřete, která zůstala na pánvi přidáme na kousky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, cibuli) a smažíme cca 3 minuty na mírném ohni. Přidáme bazalku, citronovou šťávu s kůrou, vodu a špetku soli a pepře. Vše pořádně promícháme a smažíme další 3 minuty.

3

Nyní vrátíme na pánev kuře a celou směs přivedeme k varu. Přikryjeme pánev pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 40 minut, dokud nám maso nezměkne.

Poznámka

Jako přílohu můžeme zvolit brambory či rýži. Kuře podáváme se zeleninou s plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept