Zelí Kološvár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí Kološvár
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41446 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása debrecínská |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže dušená |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová plec |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 240,1mg |
Draslík | 576,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí Kološvár postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme kysané zelí a zakryté pozvolna necháme dusit do poloměkka. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Vepřové plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme. |
2 | Do máslem vymazaného pekáče dáme vrstvu zelí, na něj přijdou plátky osolených vajec a klobásy, další vrstvou je dušená osolená rýže a znovu vrstva zelí. Jako poslední rozložíme vepřové plátky, zalijeme smetanou a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 45 minut. |
Moc dobré jídlo.