Mražený pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený pudink
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41447 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
150 g | Lučina smetanový sýr |
60 g | Meruňky sušené |
450 ml | Mléko plnotučné |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Švestky sušené vypeckované |
60 g | Třešně kandované |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 159,5mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 349,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meruňky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Lučina smetanový sýr, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Švestky sušené vypeckované, Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražený pudink postup přípravy receptu:
1 | Švestky, meruňky a kandované třešně naložíme do koňaku. Zakryjeme a necháme 8 hodin nabobtnat. |
2 | Ušleháme vejce s cukrem. Mléko zahřejeme v hrnci skoro k varu. Zamícháme je do vaječného základu. |
3 | Mléko s vejci a cukrem vlijeme zpět do hrnce. Vaříme zvolna za stálého míchání, až pěna zmizí a krém zhoustne. Nenecháme vzkypět, ihned sejmeme ze sporáku a dáme vychladnout. |
4 | Vyšleháme 300 ml šlehačky. Zašleháme do ní lučinu. Vmícháme do vaječného krému a přidáme ovoce namočené v koňaku. |
5 | Vše dáme do mělké mrazuvzdorné nádoby a necháme 2 hodiny mrazit, až krém začne tuhnout, ale ještě je trochu měkký. |
6 | Dobře ji promícháme, aby se ovoce oddělilo. Vrátíme ji do nádoby a necháme mrazit ještě 3 hodiny, až úplně ztuhne. Asi 20 minut před podáváním vyjmeme krém a necháme ho v chladničce, aby trochu změkl. Vyklopíme ho na mísu a polijeme ne zcela dohusta ušlehanou zbývající šlehačkou. Rozkrájíme a ihned podáváme. |