Zelné závitky Kološvár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky Kološvár
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 dl | Hovězí vývar základní |
200 g | Klobása uzená |
3 g | Majoránka |
20 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Rýže dušená |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 110,1mg |
Draslík | 626,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Zelí hlávkové bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky Kološvár postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, dušenou rýži, osmahnutou cibuli, koření, vše spojíme vejcem a důkladně promícháme. Utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů, jež jsme předtím spařili ve vroucí vodě. Omotáme nití. |
2 | Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme na dno vrstvu kysaného zelí, na zelí poklademe závitky a malé klobásky. Zakryjeme další vrstvou kysaného zelí a zalijeme vývarem tak, aby zelí bylo pokryté. Navrch rozložíme plátky slaniny. |
3 | Pečeme hodinu a půl v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Servírujeme teplé.