Recept

Zelné závitky Kološvár

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41448
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 dl Hovězí vývar základní
200 g Klobása uzená
3 g Majoránka
20 g Paprika mletá sladká
200 g Rýže dušená
60 g Sádlo vepřové škvařené
150 g Slanina vepřová
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
0,5 ks Zelí hlávkové bílé
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 830kJ
6% Sacharidy 22 g
42% Tuky 31 g
41% Sodík 818 mg
37% Bílkoviny 21 g

Zelné závitky Kološvár postup přípravy receptu:

1

Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, dušenou rýži, osmahnutou cibuli, koření, vše spojíme vejcem a důkladně promícháme. Utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů, jež jsme předtím spařili ve vroucí vodě. Omotáme nití.

2

Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme na dno vrstvu kysaného zelí, na zelí poklademe závitky a malé klobásky. Zakryjeme další vrstvou kysaného zelí a zalijeme vývarem tak, aby zelí bylo pokryté. Navrch rozložíme plátky slaniny.

3

Pečeme hodinu a půl v mírně vyhřáté troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept