Tříbarevná zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tříbarevná zmrzlina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41449 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
30 g | Kandovaná pomerančová kůra |
30 g | Meruňky sušené |
2 polévková lžíce | Rum |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Třešně kandované |
600 ml | Zmrzlina jahodová |
600 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 75,4mg |
Draslík | 333,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Meruňky sušené, Rum, Zmrzlina jahodová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Smetana 33% (šlehačka), Třešně kandované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tříbarevná zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Formu na biskupský chlebíček vychladíme. Do misky vložíme nakrájené meruňky, kandované třešně a kandovanou kůru. Přilijeme rum a dobře |
2 | promícháme a necháme nasáknout. Mezitím připravíme zmrzlinové vrstvy. |
3 | Necháme zmrzliny změknout. Vanilkovou zmrzlinu stejnoměrně rozetřeme na dno vychlazené formy. Dáme zmrazit, až směs ztuhne. |
4 | Do ušlehané šlehačky vmícháme ovocnou a rumovou směs. Tuto druhou směs rozetřeme do formy a uhladíme povrch. Dáme směs opět mrazit, až ztuhne. |
5 | Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, pak ji rozetřeme stejnoměrně na ovocnou vrstvu. Vše přikryjeme a necháme mrazit 8 hodin. |
6 | Formu ponoříme do teplé vody a potom vyklopíme na mísu. Nakrájíme a ihned podáváme. |