Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41450
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
10 g Kmín drcený
20 g Kopr sušený
20 g Paprika mletá sladká
60 g Sádlo vepřové škvařené
3 dl Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
500 g Vepřové maso libové
5 dl Voda pitná
700 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 677kJ
4% Sacharidy 15 g
42% Tuky 32 g
34% Sodík 670 mg
35% Bílkoviny 19 g

Transylvánský guláš postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a kmínem a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme vepřové maso nakrájené na kostky a orsstujeme ze všech stran. Přidáme nasekaný kopr, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme a promícháváme. Když je maso poloměkké přidáme zakysané zelí a dodusíme. Zalijeme smetanou, dochutíme a krátce povaříme do zhoustnutí.

Poznámka

Guláš je vhodné podávat uleželý do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept