Debrecínské zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínské zelí
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41453 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
200 g | Klobása debrecínská |
50 g | Mrkev kořen |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
10 g | Sůl |
400 g | Vepřový bok uzený |
500 g | Zelí kysané |
1 ks | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 444,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Zelí kysané, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínské zelí postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme zelí a zakryté dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou. |
2 | Hotový vyjmeme a nakrájíme na kostičky a opečeme spolu s plátky debrecínské klobásy na sádle. Zasypeme paprikou, přimícháme k zelí, dochutíme a ještě chvíli společně podusíme. |