Mražená citronová smetana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražená citronová smetana
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41454 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
15 g | Citronová kůra |
175 g | Cukr krupice |
300 ml | Mléko plnotučné |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
40 ml | Šťáva citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 6,9mg |
Vláknina | 795,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 465,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražená citronová smetana postup přípravy receptu:
1 | Šlehačku vyšleháme dohusta, až tvoří špičky. Přidáme citronovou kůru a šťávu, cukr a mléko. Mícháme, až se přísady stejnoměrně smísí. |
2 | Směs vlijeme do mělké mrazuvzdorné nádoby, zakryjeme a necháme mrazit nejméně 6 hodin, až vznikne tuhá zmrzlina. |
3 | Zmraženou hmotu nakrájíme na kousky, dáme do mixéru a rozmixujeme, až je hladká a krémová. Vlijeme ji do 4 mrazuvzdorných mističek a necháme asi 8 hodin mrazit. |
Poznámka
Zmrzlinu ozdobíme nudličkou citronové kůry a podáváme.
Mražená citronová smetana je vynikající variantou zmrzliny, kterou si můžete připravit doma. Když je horké léto tak vás osvěží a když je nějaké chladnější roční období určitě potěší nejen vás a vaši rodinu, ale i vaše hosty. Nám moc chutnala.