Jablečná marmeláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná marmeláda
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41455 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Cukr želírovací |
2 kg | Jablka |
1 ks | Kyselina citrónová |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 215,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 108,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Pomerančová kůra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná marmeláda postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kostičky. |
2 | Do hrnce vložíme kousky jablek, přidáme lžíci pomerančové kůry a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15 minut, pak přidáme kyselinu citronovou, želírovací cukr a povaříme ještě 5 minut. Hrnec sundáme ze sporáku. |
3 | Do připravených skleniček nalijeme marmeládu a sklenice vzduchotěsně uzavřeme. |
Děkuji za recept, přidala jsem skořici. Moc dobra marmeláda