Sedmihradský talíř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sedmihradský talíř
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41460 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Červená řepa sterilovaná |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
450 g | Hovězí svíčková |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
150 g | Okurky nakládané |
1 dl | Olej rostlinný |
6 g | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
10 g | Sůl |
450 g | Telecí plec |
450 g | Vepřová kýta |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 219,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 165,6mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Kukuřice cukrová nakládaná, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sedmihradský talíř postup přípravy receptu:
1 | Cibuli s česnekem rozmixujeme dohladka a promícháme s olejem. Všechny druhy masa nakrájíme na malé plátky, vždy 4 od každého masa. Naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme je umixovanou pastou, naskládáme na sebe do nádoby a necháme 2 hodiny odležet v chladnu. |
2 | Postupně všechny plátky opečeme na rozpáleném sádle dozlatova a naskládáme do středu velkého tácu. Po krajích tácu rozmístíme okapanou červenou řepu, kysané zelí, vějířky z nakládaných okurek, sterilovanou kukuřici. |
Poznámka
Maso se musí 2 hodiny odležet.