Mandlové želé s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové želé s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41462 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
400 g | Cukr želírovací |
200 g | Jablka |
1 cl | Likér mandlový - Amaretto |
4 cl | Sirup Monin - mandlový |
4 cl | Šťáva jablečná 100% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 42,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Cukr želírovací, Likér mandlový - Amaretto, Sirup Monin - mandlový, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové želé s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, slupku oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. |
2 | Do hrnce nalijeme mandlový sirup, jablečnou šťávu, mandlový likér, vanilkový cukr, přidáme kousky jablek a želírovací cukr. Vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut povaříme. |
3 | Želé nalijeme do připravených sklenic a vzduchotěsně uzavřeme. |