Hroznové želé s vodkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hroznové želé s vodkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41463 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Cukr želírovací |
1 špetka | Hřebíček mletý |
5,5 cl | Hroznová šťáva |
1 špetka | Kyselina citronová |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
50 ml | Vodka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 247g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 12,1mg |
Vláknina | 423,1mg |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Skořice mletá, Vodka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hroznová šťáva, Kyselina citronová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hroznové želé s vodkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme hroznovou šťávu, vodku, přidáme kyselinu citronovou, želírovací cukr, skořici, hřebíček a vše promícháme. |
2 | Směs přivedeme k varu, za stálého míchání 5 minut povaříme, poté hrnec sundáme ze sporáku. |
3 | Želé nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme. |