Jehněčí na fazolkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na fazolkách
Jehněčí na fazolkách
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41469 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Fazole červené |
1 kg | Jehněčí maso |
3 polévková lžíce | Olej sójový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazole červené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej sójový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na fazolkách postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osušíme a nakrájíme na asi 2 milimetry silné plátky proti vláknu. |
2 | Česnek zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kostičky. Do misky vlijeme sójovou omáčku, přidáme sherry brandy a cukr a promícháme, aby se cukr rozpustil. Vytvořenou marinádou přelijeme nakrájené jehněčí maso. Necháme v chladu hodinu marinovat, během marinování maso několikrát obrátíme. Po hodině marinování vyjmeme. |
3 | Připravíme wok a v něm jehněčí maso na rozpáleném oleji zprudka opečeme. |
4 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Očištěné a opláchnuté fazole společně s cibulí a zbylou marinádou vložíme do pánve k pečenému masu. Během 3 minuty trvajícího restování neustále promícháváme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a podáváme. |
Poznámka
Místo červených můžeme použít zelené fazole.