Skopový guláš s kapustou a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš s kapustou a fazolkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41470 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
150 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Kapusta hlávková |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
750 g | Skopová plec |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 718,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kapusta hlávková, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový guláš s kapustou a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nakrájíme na větší kousky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kapustu na proužky, brambory na plátky, fozolky překrojíme, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, mrkev, celer, petržel, orestujeme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a dusíme půl hodiny. Nyní přidáme fazolky, kapustu, nové koření, česnek, brambory a dusíme doměkka. |
3 | Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |