Rajčatové čatní s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové čatní s feferonkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 41472 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 ks | Feferony |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 32 kcal
Kilojoule 135kJ
2% Sacharidy 7 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 64 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 249,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Feferony, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Rajčatové čatní s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a feferony. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Promícháme a podáváme jako součást přílohy. |
Poznámka
Podáváme jako součást přílohy k rýži a k masu.