Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 66 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 41480
Kategorie: Maso

Ingredience

280 ml Arašídová omáčka
8 kávová lžička Citronová tráva
1 špetka Cukr krupice
4 kávová lžička Kari pasta červená
400 ml Kokosové mléko
800 g Kuřecí prsa
240 ml Ocet rýžový
4 ks Okurka salátová
120 ml Olej sezamový
8 polévková lžíce Omáčka rybí
2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,094 kcal
Kilojoule 4 575kJ
14% Sacharidy 52 g
98% Tuky 73 g
105% Sodík 2 g
102% Bílkoviny 57 g

Špízy zvané saté postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na asi 1 cm silné proužky.

2

Vytvoříme si marinádu. V misce smísíme červenou kari pastu s kokosovým mlékem, přimícháme špetku cukru, část citronové trávy, 4 polévkové lžíce rybí omáčky a také 4 polévkové lžíce sezamového oleje. Vložíme do misky maso tak, aby bylo v marinádě úplně ponořené. Necháme asi 20 minut marinovat.

3

Každý proužek masa zvlášť vyjmeme z marinády a na špejli ho napíchneme tak, aby třetina špejle byla volná a napíchnutým masem se dalo snadno manipulovat. Odložíme stranou.

4

Do misky s marinádou vlijeme olej, promícháme a roztokem polijeme vytvořené špízy.

5

Omyjeme okurky a okrájíme z nich slupky. Potom je podélně rozřízneme, vydlabeme semena a zbytek dužiny rozporcujeme na tenké plátky.

6

V misce smísíme sambalovou omáčku, zbytek citronové trávy, rýžový ocet a zbylou rybí omáčku. Vše dobře promícháme. Do směsi přimícháme plátky okurek. Necháme asi 20 minut uležet.

7

Ve větším hrnci si rozehřejeme arašídovou omáčku. Rozpálíme si wok a špízy v něm orestujeme ze všech stran po dobu přibližně 6 minut.

Poznámka

Ze zkvašené rýže se vyrábí rýžový ocet, který se chutí blíží estragonovému octu. Rýžový ocet je možné nahradit buď jablečným nebo vinným octem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept