Pikantní broskvové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní broskvové čatní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41483 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Broskve |
2 polévková lžíce | Brusinky sušené |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
8 ks | Cibulka jarní |
250 g | Cukr želírovací |
1,5 cl | Džus broskvový |
2 polévková lžíce | Máta |
1,8 cl | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 290,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Džus broskvový, Máta, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky sušené, Cukr želírovací, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní broskvové čatní postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mátu omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. |
2 | Do hrnce vložíme kousky broskví, jarní cibulku, chilli papričku, česnek, mátu, přidáme sušené brusinky, vinný ocet, broskvový džus, želírovací cukr a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Nakonec směs osolíme, opepříme a promícháme. |
3 | Hotovým čatní plníme zavařovací sklenice, které vzduchotěsně uzavřeme. |