Recept

Pikantní broskvové čatní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41483
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

500 g Broskve
2 polévková lžíce Brusinky sušené
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
8 ks Cibulka jarní
250 g Cukr želírovací
1,5 cl Džus broskvový
2 polévková lžíce Máta
1,8 cl Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 099kJ
18% Sacharidy 65 g
1% Tuky 0 g
3% Sodík 52 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pikantní broskvové čatní postup přípravy receptu:

1

Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Mátu omyjeme, osušíme a najemno nasekáme.

2

Do hrnce vložíme kousky broskví, jarní cibulku, chilli papričku, česnek, mátu, přidáme sušené brusinky, vinný ocet, broskvový džus, želírovací cukr a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Nakonec směs osolíme, opepříme a promícháme.

3

Hotovým čatní plníme zavařovací sklenice, které vzduchotěsně uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept