Skopová kýta na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta na hříbkách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
200 g | Hříbky čerstvé |
3 g | Jalovec |
3 g | Kmín celý |
600 g | Knedlík kynutý |
25 g | Máslo čerstvé |
1 kostka | Masox |
15 g | Mouka polohrubá |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
1000 g | Skopová kýta |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
150 g | Zelenina kořenová |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 41,7mg |
Draslík | 203,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Masox, Mouka polohrubá, Skopová kýta, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme plátky hříbků, orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Přelijeme do pekáčku i s máslem, přiložíme maso vcelku, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, kmínem, česnekem, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Maso nakrájíme na plátky a nezapomeneme vyndat koření. |
3 | Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky. |