Jednoduchý recept

Skopová kýta na hříbkách

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41484
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
3 stroužek Česnek
80 g Cibule
200 g Hříbky čerstvé
3 g Jalovec
3 g Kmín celý
600 g Knedlík kynutý
25 g Máslo čerstvé
1 kostka Masox
15 g Mouka polohrubá
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
1000 g Skopová kýta
250 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
150 g Zelenina kořenová
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 702kJ
16% Sacharidy 59 g
42% Tuky 32 g
16% Sodík 330 mg
58% Bílkoviny 33 g

Skopová kýta na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme plátky hříbků, orestujeme, přidáme kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Přelijeme do pekáčku i s máslem, přiložíme maso vcelku, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, kmínem, česnekem, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Maso nakrájíme na plátky a nezapomeneme vyndat koření.

3

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept