Jednoduchý recept

Skopová plec na houbách

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 41488
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Anglická slanina
4 stroužek Česnek
200 g Cibule
200 g Houby čerstvé
700 ml Hovězí vývar základní
3 g Kmín celý
600 g Knedlík kynutý
25 g Mouka polohrubá
50 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
900 g Skopová plec
200 g Smetana zakysaná 11%
10 g Sůl
3 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 548kJ
17% Sacharidy 62 g
72% Tuky 54 g
52% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 30 g

Skopová plec na houbách postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na větší kousky, houby na plátky, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přídáme houby, krátce orestujeme a přiložíme maso. Osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme česnek, tymián a dusíme doměkka. Nakonec zjemníme smetanou, hustotu upravíme vývarem, provaříme a odstavíme.

3

Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept