Báčské rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Báčské rizoto
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41489 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
200 g | Rajčata |
200 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
15 g | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 59,2mg |
Draslík | 307,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Báčské rizoto postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a pepřem a necháme zpěnit. Na základ vložíme maso nakrájené na kostky, opečeme ze všech stran, osolíme, podlijeme a zakryté dusíme pozvolna, podle potřeby mírně podléváme. |
2 | Mezitím spaříme propláchnutou rýži vařící vodou, osolíme, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a vše vmícháme k poloměkkému masu. Zalijeme vodou a společně dodusíme 10 minut. Odstavíme, ale necháme pod pokličkou ještě dalších 10 minut dojít. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |