Salát z krevet s pečeným rohlíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z krevet s pečeným rohlíkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41490 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
250 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
500 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Omáčka sladká chilli na kuře |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Pomeranče |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 139,4mg |
Draslík | 382,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jogurt bílý, Mango, Med včelí, Pepř bílý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Krevety tygří - loupané, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka sladká chilli na kuře nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z krevet s pečeným rohlíkem postup přípravy receptu:
1 | Šťávu z 1 ks pomeranče a z 1 ks citrónu vymačkáme do misky, přidáme med a dobře rozšleháme, přilijeme koňak, chilli omáčku, sůl, pepř, ještě důkladně promícháme. Mango vypeckujeme, a spolu s krevety nakrájíme na malé kostky, které vložíme do misky k ostatním surovinám. Vylijeme jogurt a promícháme. |
2 | Rohlíky rozřízneme po délce, vybereme střed, naskládáme je na plech, vložíme do horké trouby a zapečeme 5 minut. Vyndáme je z trouby, necháme vychladnout a naplníme je připraveným salátem z krevet. |
Poznámka
Salát z krevet servírujeme jako studený předkrm, ozdobíme nasekaným koprem.