Recept

Zapečená kapusta na maďarský způsob

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41492
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Kapusta hlávková
150 g Klobása Dunajská
200 g Rýže loupaná
100 g Sádlo vepřové škvařené
2 dl Smetana 12% (konzumní)
200 g Strouhanka
20 g Sůl
200 g Vepřové maso pečené
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 340kJ
12% Sacharidy 45 g
50% Tuky 38 g
57% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Zapečená kapusta na maďarský způsob postup přípravy receptu:

1

Kapustu opláchneme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme na 10 minut vařit v osolené vodě, necháme na cedníku okapat.

2

Rýži propláchneme a dáme vařit asi na 10 minut, jen aby byla poloměkká.

3

Pekáč vymažeme sádlem, na jeho dno rozložíme listy vařené kapusty, na ně nasypeme na kostičky nakrájené pečené maso a zalijeme smetanou. Další vrstva budou opět kapustové listy a na ně rozložíme rýži a plátky klobásy, zalijeme rozpuštěným sádlem. Takto opakujeme rozvrstvení, až navrch přijdou kapustové listy, které bohatě posypeme strouhankou a zalijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept