Recept

Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41493
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

20 g Česnek
0,5 ks Cibule
400 g Hlíva ústřičná
1 g Majoránka
100 g Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 744kJ
16% Sacharidy 58 g
53% Tuky 40 g
13% Sodík 256 mg
28% Bílkoviny 16 g

Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysypeme do misky, ještě jednou podle vlastí chutě osolíme, polijeme olejem.

2

V pánvi zahřejeme máslo, osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájené hlívy, na kolečka nakrájený česnek a vše dobře podusíme. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme vylijeme do pánve, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

3

Na talíře naporcujeme teplé nudle, polijeme je hlívovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Nudle s hlívovou omáčkou podáváme jako hlavní teplé jídlo, ozdobené nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept