Švestkové čatní s brusinkami a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové čatní s brusinkami a mandlemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41495 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,5 cl | Balsamico ocet |
100 g | Brusinky |
250 g | Cukr želírovací |
50 g | Mandle |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
4 polévková lžíce | Slivovice |
900 g | Švestky |
1,5 cl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 450,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Mandle, Skořice mletá, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Cukr želírovací, Slivovice, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové čatní s brusinkami a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Mandle nasekáme nahrubo. |
2 | Do hrnce vložíme švestky, přidáme nasekané mandle, sušené brusinky, balsamico, portské víno a želírovací cukr. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme za stálého míchání 5 minut. Nakonec dochutím mletou skořicí a přimícháme slivovici. |
3 | Do zavařovacích sklenic nalijeme hotové čatní a sklenice vzduchotěsně uzavřeme. |