Jednoduchý recept

Skopové rizoto s rajčaty a paprikou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 41498
Kategorie: Rizota

Ingredience

60 g Cibule
120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
60 g Máslo čerstvé
150 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
800 g Rýže dušená
800 g Skopová kýta
8 g Sůl
120 g Sýr Ementál (Primátor)
2 g Zázvor mletý
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 212kJ
10% Sacharidy 34 g
41% Tuky 30 g
29% Sodík 578 mg
49% Bílkoviny 28 g

Skopové rizoto s rajčaty a paprikou postup přípravy receptu:

1

Skopové maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, sýr nastrouháme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, přisypeme papriky s rajčaty, okořeníme mletým zázvorem a dusíme. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Když je maso měkké, přimícháme dušenou rýži, nakládaný hrášek a prohřejeme.

3

Naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které sypeme strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept