Recept

Košíčky z listového těsta s kávovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41499
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

Misky - košíčky z listového těsta [41458]
500 g Listové těsto
0,3 dl Voda pitná
kávové želé
150 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Káva mletá
3,8 dl Voda pitná
1,5 polévková lžíce Želatina
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
sníh
90 g Cukr krupice
3 ks Vaječný bílek slepičí
na ozdobu
300 g Hroznové víno

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
23% Sacharidy 83 g
51% Tuky 38 g
2% Sodík 39 mg
15% Bílkoviny 9 g

Košíčky z listového těsta s kávovým krémem postup přípravy receptu:

1

Košíčky z listového těsta:

2

Na pomoučeném vále si velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru 12 cm si vykrojíme 12 koleček. Ze 6 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.

3

Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Na dno trouby si dáme misku s vodou (1 dl). Pečeme asi 10 minut dozlatova. vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.

5

Připravíme si kávový krém. Do většího hrnečku dáme vrchovatou lžíci zrnkové kávy a zalijeme ji 2.3 dl vody. Necháme ji vyluhovat několik minut a pak ji přecedíme přes jemné síto.

6

Do rendlíku dáme 1.5 lžíce želatiny a zalijeme ji 1.5 dl studené vody. Necháme ji asi 10 minut nabobtnat, pak ji začneme pomalu zahřívat a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Přilijeme k ní kávu, přimícháme 150 g cukru a zahříváme asi na 60-65°C. Pak rendlík odstavíme z plotny a necháme želatinu vychladnout.

7

Omyjeme a osušíme sladké hroznové víno.

8

Mezitím si připravíme šlehačku a tuhý bílkový sníh. Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a jen chvilku ještě šleháme. Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.

9

Na sníh potřebujeme bílky, které mají pokojovou teplotu. Vyšleháme je čistou elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme postupně lžíci krupicového cukru a chvilku ještě šleháme. Sníh by měl být tuhý, pevný. Dáváme si ale pozor, abychom sníh nepřešlehali.

10

Do kávové želatiny postupně zapracujeme šlehačku a potom sníh. Košíčky naplníme krémem, ozdobíme hroznovým vínem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept