Vepřový řízek podle Petra Voka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek podle Petra Voka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 415 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
100 g | Citrony |
700 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
50 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
750 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 67,9mg |
Draslík | 359,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek podle Petra Voka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme ve vlažné vodě a přes vlákno nakrájíme na řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. |
3 | Do základu přidáme řízky, zvolna je opečeme, zalijeme částí teplého vývaru, přidáme nové koření a dusíme. |
4 | Téměř měkké řízky přendáme do čistého kastrolu, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vlažným vývarem. Přidáme citronovou šťávu, bílé víno, krátce povaříme a přecedíme na řízky. |
5 | Slaninu očistíme, nakrájíme na malé kostičky, roztavíme a přidáme k řízkům se štávou. |
6 | Nakonec podle potřeby dosolíme a vše ještě povaříme. |