Sýrové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové smaženky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4150 |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 172,4mg |
Draslík | 93,5mg |
Vláknina | 246,9mg |
Vitamín A | 141,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme tvrdý sýr a přidáme k němu ostatní suroviny. Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny uležet v lednici. |
2 | Poté z těsta vykrajujeme oválné smaženky, které pomalu smažíme na rozpáleném oleji. |
3 | Vychladlé dáváme na plátky veky, potřeme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulkou. |