Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41500

Ingredience

1 ks Cibule červená
300 g Cuketa
500 g Cukr želírovací
50 ml Ocet vinný
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
2,5 cl Víno portské
3 stroužek Česnek
150 ml Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
40% Sacharidy 143 g
1% Tuky 1 g
4% Sodík 70 mg
6% Bílkoviny 4 g

Francouzská čatní postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na čtvrtiny. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek a červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme.

2

Do hrnce vložíme kousky rajčat, paprik, cuketu, česnek a cibuli, zalijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, vinný ocet a želírovací cukr. Vše promícháme a přivedeme k varu. Směs vaříme na mírném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.

3

Hotovou směs nalijeme do zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept