Bramborový salát s bílou ředkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s bílou ředkví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41503 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule červená |
20 g | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Ředkev |
200 g | Ředkvička |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Ředkev, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s bílou ředkví postup přípravy receptu:
1 | Brambory se slupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme je na kostky a dáme do misky, kam přidáme na malé kostky nakrájenou cibuli, na tenké kolečka nakrájené ředkvičky, na tenké malé plátky ředkev, osolíme, opepříme, dobře promícháme, přidáme smetanu, přisypeme nasekaný kopr a ještě jednou promícháme. |
Poznámka
Bramborový salát podáváme studený.