Maďarská nakládaná zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarská nakládaná zelenina
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41504 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 kg | Paprika zelená |
1 kg | Rajčata |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nálev | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
10 ks | Nakládaný zelený pepř |
1 l | Ocet vinný |
4 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 balení | Zavařovací cukr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 237,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Rajčata, Zelí hlávkové bílé, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř, Zavařovací cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarská nakládaná zelenina postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Cherry rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny. Zelí omyjeme a nakrouháme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka. |
2 | Do připravených zavařovacích sklenic naskládáme střídavě zeleninu. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu, vinný ocet, cukr, sůl, zelený pepř a povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme zavařovací cukr a promícháme. Ještě horký nálev nalijeme do zavařovacích sklenic k zelenině. Sklenice vzduchotěsně uzavřeme. |
Poznámka
Podle chuti můžeme do sklenic přidat stroužky česneku.