Jednoduchý recept

Maďarská nakládaná zelenina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41504
Kategorie: Oblohy

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 kg Paprika zelená
1 kg Rajčata
1 ks Zelí hlávkové bílé
Nálev
150 g Cukr krupice
10 ks Nakládaný zelený pepř
1 l Ocet vinný
4 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 balení Zavařovací cukr

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 022kJ
15% Sacharidy 52 g
1% Tuky 1 g
28% Sodík 554 mg
11% Bílkoviny 6 g

Maďarská nakládaná zelenina postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Cherry rajčata omyjeme a překrojíme na poloviny. Zelí omyjeme a nakrouháme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka.

2

Do připravených zavařovacích sklenic naskládáme střídavě zeleninu.

3

V hrnci přivedeme k varu vodu, vinný ocet, cukr, sůl, zelený pepř a povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme zavařovací cukr a promícháme. Ještě horký nálev nalijeme do zavařovacích sklenic k zelenině. Sklenice vzduchotěsně uzavřeme.

Poznámka

Podle chuti můžeme do sklenic přidat stroužky česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept