Recept

Misky z listového těsta s malinovým krémem a borůvkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41505

Ingredience

malinový krém
2,3 dl Malinová šťáva
1,5 polévková lžíce Želatina
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
sníh
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Vaječný bílek slepičí
košíčky z listového těsta
500 g Listové těsto
1,5 dl Voda pitná
na ozdobu
250 g Borůvky
Misky z listového těsta s malinovým krémem a borůvkami
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 335kJ
13% Sacharidy 46 g
51% Tuky 38 g
2% Sodík 36 mg
16% Bílkoviny 9 g

Misky z listového těsta s malinovým krémem a borůvkami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme malinový krém. Do rendlíku dáme 1.5 lžíce želatiny a zalijeme ji 2.3 dl malinové šťávy. Necháme ji ve šťávě asi 10 minut nabobtnat, pak ji začneme pomalu zahřívat a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Potom želatinu pomalu zahříváme asi na 60°C. Rendlík odstavíme z plotny a necháme želatinu vychladnout.

2

Omyjeme a osušíme borůvky (lesní nebo "kanadské").

3

Na šlehačku vyšleháme elektrickou metlou vychlazenou smetanu do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a chvilku ještě šleháme. Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.

4

Na sníh vyšleháme bílky, které mají pokojovou teplotu. Vyšleháme je čistou elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme postupně lžíci krupicového cukru a chvilku ještě šleháme. Sníh z bílků by měl být tuhý, pevný. Dáváme si pozor, abychom sníh nepřešlehali.

5

Do malinové vychladlé želatiny postupně zapracujeme šlehačku a potom zapracujeme sníh. Malinový krém odložíme do chladničky alespoň na 20 minut.

6

Upečeme si košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru 12 cm si vykrojíme 12 koleček. Ze 6 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm.

7

Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám.

8

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Na dno trouby si dáme misku s vodou (1 dl). Pečeme asi 10 minut dozlatova. vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.

9

Misky - košíčky naplníme malinovým krémem, ozdobíme borůvkami a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept