Skopová plec dušená v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec dušená v kapustě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41506 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
20 g | Jíška instantní |
400 g | Kapusta hlávková |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kostka | Masox |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Skopová plec |
5 g | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 789,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Masox, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec dušená v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky a kapustu nakrouháme jako zelí nebo nakrájíme na slabé proužky, brambory pokrájíme na plátky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se tekutina odpaří, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme všechnu zeleninu i s bramborami a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme. |
3 | Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |