Jednoduchý recept

Skopová plec dušená v kapustě

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41506
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
100 g Celer bulvový
120 g Cibule
20 g Jíška instantní
400 g Kapusta hlávková
80 g Máslo čerstvé
1 kostka Masox
100 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý mletý
1000 g Skopová plec
5 g Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 708kJ
7% Sacharidy 25 g
119% Tuky 90 g
17% Sodík 350 mg
40% Bílkoviny 23 g

Skopová plec dušená v kapustě postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky a kapustu nakrouháme jako zelí nebo nakrájíme na slabé proužky, brambory pokrájíme na plátky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se tekutina odpaří, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme 30 minut. Nyní přisypeme všechnu zeleninu i s bramborami a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.

3

Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept