Naložené ovoce v brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naložené ovoce v brandy
Naložené ovoce v brandy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41507 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
7 cl | Brandy peach |
2 ks | Broskve |
375 g | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
1 ks | Meloun vodní |
4 ks | Nové koření celé |
2 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 145g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 940,9mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Jahody zahradní, Meloun vodní, Nové koření celé, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Naložené ovoce v brandy postup přípravy receptu:
1 | Vodní meloun rozpůlíme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na kostky. Broskve omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Do připravených sklenic střídavě klademe kousky ovoce a prokládáme vrstvou cukru. Přidáme nové koření, skořici a vše zalijeme brandy. |
3 | Skleničky vzduchotěsně uzavřeme a necháme 6 týdnů odpočívat v temnu a chladu. |
Poznámka
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou. Můžeme použít i Kandysovaný cukr.