Recept

Datle v zázvorovém nálevu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41513
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

750 g Datle
Nálev
0,8 balení Cukr krupice
2 ks Hřebíček
4,5 cl Ocet jablečný
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
5 cl Víno bílé
5 ml Víno portské
2 kávová lžička Zavařovací cukr
75 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 080kJ
54% Sacharidy 194 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 8 mg
9% Bílkoviny 5 g

Datle v zázvorovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Datle omyjeme, osušíme a naskládáme do připravených zavařeninových sklenic.

2

Zázvor oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Přidáme bílé víno, portské víno, jablečný ocet, cukr, hřebíček, pomerančovou kůru a 2 minuty povaříme.

3

Pak hrnec sundáme ze sporáku a do směsi přimícháme zavařovací cukr a promícháme. Takto připravenou směsí přelijeme datle ve sklenicích a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.

Poznámka

Trvanlivost takto zavařených datlí je 6 měsíců.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept