Jednoduchý recept

Skopová plec dušená se zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41520

Ingredience

700 g Brambory
100 g Cibule
3 g Kmín celý
1 ks Masox
80 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
1000 g Skopová plec
5 g Sůl
900 g Zelí hlávkové bílé
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 648kJ
7% Sacharidy 26 g
66% Tuky 50 g
18% Sodík 364 mg
40% Bílkoviny 22 g

Skopová plec dušená se zelím postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, brambory na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme aspoň půl hodiny. Nyní k masu přisypeme zelí a po dalších deseti minutách brambory. Dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu, nakonec dochutíme solí, pepřem a odstavíme z ohně.

3

Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept