Skopová plec dušená se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec dušená se zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41520 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
100 g | Cibule |
3 g | Kmín celý |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
3 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Skopová plec |
5 g | Sůl |
900 g | Zelí hlávkové bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 776,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 153,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec dušená se zelím postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, brambory na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme aspoň půl hodiny. Nyní k masu přisypeme zelí a po dalších deseti minutách brambory. Dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu, nakonec dochutíme solí, pepřem a odstavíme z ohně. |
3 | Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící. |