Jednoduchý recept

Sýrové brambory nadýchané

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41523

Ingredience

900 g Brambory
400 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
75 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
8% Sacharidy 30 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 313 mg
26% Bílkoviny 14 g

Sýrové brambory nadýchané postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme nakrájené brambory na kosty 10 minut. Poté scedíme a dáme stranou.

2

V míse smícháme smetanu a švýcarský sýr, vmícháme cayenský pepř a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do smetanově sýrové směsi. Přidáme vařené brambory a ve směsi je obalíme.

3

Rozehřejeme olej ve fritovacím hrnci a osmažíme sýrové brambory 4 minuty, dokud nezhnědnou.

4

Poté je necháme okapat, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept