Colcannon irský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Colcannon irský
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41525 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
225 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 488,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 55,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Colcannon irský postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme. |
2 | V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme. |
3 | Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme. |