Jednoduchý recept

Colcannon irský

  • Irsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 41525
Kategorie: Zelenina

Ingredience

225 g Brambory
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
225 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 598kJ
6% Sacharidy 23 g
6% Tuky 5 g
11% Sodík 227 mg
7% Bílkoviny 4 g
Colcannon irský

Colcannon irský postup přípravy receptu:

1

Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme.

2

V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme.

3

Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept