Recept

Datlový koláč s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41526
Kategorie: Koláče

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
150 g Datle
125 g Máslo čerstvé
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
250 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
250 g Mandle
250 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 698kJ
23% Sacharidy 83 g
78% Tuky 58 g
4% Sodík 73 mg
25% Bílkoviny 14 g

Datlový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, máslo, pomerančovou kůru, žloutky a prošleháme. Přidáme 3 lžíce vody a znova prošleháme.

2

Koláčovou formu vymažeme máslem a vyložíme těstem. Formu i s těstem vložíme na 30 minut do chladničky.

3

Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia. Formu s těstem vyjmeme z chladničky a vložíme na 15 minut od trouby.

4

V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme nasekané mandle, mouku, vejce a vanilkový cukr, vypracujeme hladkou směs. Necháme 20 minut odpočívat v chladničce.

5

Hotovou náplň vyklopíme na předpečený koláčový korpus a rozetřeme. Navrch nasypeme omyté a očištěné datle, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a vložíme na 45 minut do trouby.

6

Po upečení necháme vychladnout a pak servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept