Jednoduchý recept

Jehněčí hřbet pečený se strouhankou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41527

Ingredience

600 g Bramborová kaše
1000 g Jehněčí hřbet
100 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
150 g Strouhanka
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 186kJ
8% Sacharidy 30 g
76% Tuky 57 g
62% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 33 g

Jehněčí hřbet pečený se strouhankou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí hřbet vykostíme, odblaníme a ořežeme přebytečný lůj. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme maso, osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, zasypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě hodinu a půl. Během pečení maso podléváme vodou podle potřeby. Maso nepoléváme, strouhanka musí zrůžovět.

2

Pečené maso naporcujeme a výbornou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept