Jehněčí hřbet pečený se strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet pečený se strouhankou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
1000 g | Jehněčí hřbet |
100 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 692,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 138,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Jehněčí hřbet, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet pečený se strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí hřbet vykostíme, odblaníme a ořežeme přebytečný lůj. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme maso, osolíme, opepříme a osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, zasypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě hodinu a půl. Během pečení maso podléváme vodou podle potřeby. Maso nepoléváme, strouhanka musí zrůžovět. |
2 | Pečené maso naporcujeme a výbornou přílohou je bramborová kaše. |