Jednoduchý recept

Jehněčí maso plněné nádivkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41532

Ingredience

600 g Brambory pečené
25 g Hera
1000 g Jehněčí plec
150 ml Mléko polotučné
2 g Muškátový květ
80 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
70 g Strouhanka
10 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 743kJ
15% Sacharidy 55 g
39% Tuky 29 g
45% Sodík 908 mg
76% Bílkoviny 43 g

Jehněčí maso plněné nádivkou postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, omyjeme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.

2

Do misky nasypeme strouhanku, přilijeme mléko, rozklepeneme vejce, přidáme Heru, špetku muškátu a posekanou pažitku. Důkladně promícháme a nádivkou naplníme kapsu. Uzavřeme, zpevníme párátky, maso potřeme prolisovaným česnekem a na másle osmažíme ze všech stran. Přendáme do pekáčku i s máslem, osolíme a pečeme asi hodinu. Občas maso podlijeme vodou a přelijeme vlastním výpekem.

3

Upečené maso naporcujeme, doplníme pečeným bramborem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept